Település:
Somogy megye, Balatonföldvár

Létrehozva:
2021-11-19 19:41:07


Balatonföldvári Hajóállomás


Ma a Balaton egyik legnagyobb vitorláskikötője. A szebbnél szebb hajók és vitorlások mellett megtekinthető számos műemlék, köztük Magyarország egyetlen töbtámaszú vasbeton gyaloghídja. Az idelátogatók aktív kikapcsolódásban részesíthetik magukat a kellemes hangúlatú Galamb szigeten, majd falatozhatnak kedvükre valót a bejáratnál található kultikus éttermek valamelyikében.

A keleti móló felé haladva láthatjuk Kvassay Jenő 1929-ben emelt emlékművét. A kikötő létesítésekor, a mederkotrás során keletkezett anyagból épült a kikötőben található Galamb-sziget.

A Kikötő bejáratánál találjuk az 1903-ban épült Balaton Casinot, amit ekkor nem a nagyközönség számára terveztek, hanem egy kb. 6-800 tagot számláló zárt társadalmi egyesület tagjainak. A reform kori társadalmi élet központja volt, később államosították, jelenleg magántulajdonban van.

A kikötő területén működik a nemzetközi színtéren is elismert Spartacus Vitorlás Egylet valamint a Balatonföldvári Vízisport és Vitorlás Egyesület. Ennek köszönhetően több versenynek is otthont ad a hajóállomás, úgy mint a Sárkányhajó verseny, a FISTER Tízevezős Fixüléses Bajnokság és a gyermekeknek rendezett, nemzetközi Csoki Kupa.

(balatonfoldvar.info.hu)

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »